Aardbeientaart


AARDBEIENTAART


AMANDELZANDDEEG

 135 g boter

2,5 g zout

102 g poedersuiker

35 g amandelpoeder

55 g hele eieren

263 g (68 g + 195 g) bloem T55 

AANGEDRUKT ZANDDEEG MET IVOIRE EN VANILLE

300 g amaandelzanddeed

30 g rietsuiker

40 g wafelkoekjes

130 g IVOIRE 35%

50 g boter 1 vanillestokje

GEKLOPTE IVOIRE-GANACHE MET AARDBEI 

200 g (180 g + 20 g) vloeibare volle room

20 g glucosestroop

150 g IVOIRE 35%

250 g aardbeienpuree

AARDBEI-PASSIEVRUCHTCOMPOTE

115 g aardbeienpulp

135 g passievruchtpulp

25 g glucosestroop

3 g pectine NH

28 g griessuiker

1 g gelatine

AMANDELZANDDEEG

Maak eerst een mengsel met de beurre pommade, het zout, de poedersuiker, de amandelpoeder, de eieren en de 68 g bloem. Klop het deeg niet te veel op. Voeg de resterende bloem toe zodra het mengsel homogeen is. Zet in de koelkast of spreid meteen uit in een laag van 2 à 3 mm dik. Bak op een geperforeerde plaat in de oven op 155 °C.

AANGEDRUKT ZANDDEEG MET IVOIRE EN VANILLE

Vermaal het zanddeeg met behulp van een deegroller en voeg er vervolgens de rietsuiker en de wafelkoekjes aan toe. Smelt de boter apart van de IVOIREchocolade op 45-50 °C. Schraap de vanillezaadjes met de achterkant van een mes uit het vanillestokje. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar met behulp van een siliconen spatel. Spreid uit in een cirkel en ‘druk aan’ met een lepel.

Bewaar in de vriezer.

GEKLOPTE IVOIRE-GANACHE MET AARDBEI 

Verwarm 80 g room en de glucose, en maak vervolgens een ganache met de IVOIRE-chocolade door de warme room in drie porties over de gesmolten chocolade te gieten. Voeg 120 g koude room en de aardbeienpuree aan de ganache toe. Laat minstens 3 uur kristalliseren in de koelkast en klop vervolgens op tot een zachte textuur ontstaat.

AARDBEI-PASSIEVRUCHTCOMPOTE

Verwarm de aardbei- en passievruchtpulp met de glucose tot 40 °C. Voeg vervolgens het suiker-pectinemengsel toe en breng aan de kook. Voeg ten slotte de vooraf in koud water geweekte gelatine toe. Laat opnieuw 1 à 2 minuten koken. Giet 5 mm in een siliconen vormpje met dezelfde doorsnede als de taart. Bewaar in de diepvries.

OPMAKEN

Doe op de bodem van het aangedrukte deeg de aardbei-passievruchtcompote. Voeg hier nog enkele blokjes verse aardbei aan toe. Spuit de geklopte IVOIRE-aardbeienganache op de compote met een spuitzak met spuitmond van 12 mm doorsnede. Versier de taart met enkele in schijfjes gesneden aardbeien en rasp er wat passievrucht overheen.