Amandelgebakjes met tonkaboon


AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON


AMANDELZANDDEEG

1 tonkaboon

275 g vloeibare room

220 g CARAÏBE 66%

205 g eiwitten

100 g poedersuiker

75 g bloem T45

75 g amandelpoeder

8 g bakpoeder

110 g boter

AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON

VOOR CA. 20 GEBAKJES

Rasp de tonkaboon in de room en verwarm het geheel. Laat 5 min. trekken en zeef.

Maak een ganache door de warme room in drie porties over de gesmolten CARAÏBE-chocolade te gieten.

Meng de eiwitten met de vooraf gezeefde poeders. Voeg de lauwwarme, gesmolten boter toe en vervolgens de ganache. Strijk het geheel glad. Zet voor het bakken 1 tot 2 uur in de koelkast. Spuit het deeg met behulp van een spuitzak in de siliconen vormpjes.Bak ongeveer 15 minuten in een heteluchtoven op 170 °C.