Amandelgebakjes met tonkaboon

AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON |
AMANDELZANDDEEG 1 tonkaboon 275 g vloeibare room 220 g CARAÏBE 66% 205 g eiwitten 100 g poedersuiker 75 g bloem T45 75 g amandelpoeder 8 g bakpoeder 110 g boter
|
AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON VOOR CA. 20 GEBAKJES Rasp de tonkaboon in de room en verwarm het geheel. Laat 5 min. trekken en zeef. Maak een ganache door de warme room in drie porties over de gesmolten CARAÏBE-chocolade te gieten. Meng de eiwitten met de vooraf gezeefde poeders. Voeg de lauwwarme, gesmolten boter toe en vervolgens de ganache. Strijk het geheel glad. Zet voor het bakken 1 tot 2 uur in de koelkast. Spuit het deeg met behulp van een spuitzak in de siliconen vormpjes.Bak ongeveer 15 minuten in een heteluchtoven op 170 °C.
|