Chocoladetruffels


chocoladetruffels

CHOCOLADETRUFFELS


TRUFFELS

200g vloeibare volle room

40g acaciahoning

225g GUANAJA 70% of 235g CARAÏBE 66% of 250g EQUATORIALE NOIR 55%

50g boter

CACAOPOEDER

Verwarm de room met de acaciahoning. Giet het mengsel langzaam over de stukjes gehakte chocolade. Maak met een siliconen spatel cirkelbewegingen in het midden van de bereiding om een elastische, glanzende kern te creëren. Behoud deze textuur tot u klaar bent met mengen.
Voeg de boter in blokjes toe zodra de temperatuur van de ganache ca. 35-40 °C is. Mix om er een glad geheel van te maken en de emulsie van de ganache af te maken. Giet de ganache op een plat bord totdat de ganache iets bol komt te staan en bedek met folie (waarbij de folie het mengsel raakt) voor een optimale kristallisatie. Laat minstens 2 uur kristalliseren totdat het ganachemengsel met behulp van een spuitzak kan worden gedresseerd.
Doe de ganache, zodra deze een spuitbare textuur heeft, in een spuitzak met gladde spuitmond van 12 mm en maak hier op een met bakpapier bedekte plaat truffels van. Laat minimaal 2 uur kristalliseren bij 16-18 °C. Bedek de truffels met pure chocolade die op een temperatuur van 30 à 31 °C is getempereerd, en rol ze direct daarna door de CACAOPOEDER. Zeef de gekristalliseerde, met CACAOPOEDER bedekte truffels om het teveel aan poeder te verwijderen.