Gastronomische warme chocolademelk

GASTRONOMISCHE WARME CHOCOLADEMELK |
1L volle melk 100 gr chocolade (Caraibe 66%, Guanaja 70%, Jivara 40%)
|
Dit recept is ontworpen door de chefs van de Valrhona School en aangepast voor thuisgebruik. Het is het basisrecept voor warme chocolademelk voor puristen. Met slechts 2 ingrediënten voor een pure en zeer intense smaak. Dompel jezelf onder in de chocolade-bedwelming van dit geruststellende recept! Bereiding: Gebruik voor dit recept een keuze uit 100 g Caribbean 66%, of 100 g Guanaja 70% of 100 g Jivara 40%. Kook de melk en smelt de chocolade. Giet 1/3 van de melk op de eerder gesmolten chocolade om een gladde, elastische en glanzende textuur te krijgen. Giet hierna de rest erover en zorg ervoor dat deze textuur behouden blijft. Opnieuw verwarmen, krachtig kloppen en in een kopje gieten.
|