Gastronomische warme chocolademelk


Gastronomische warme chocolademelk

 GASTRONOMISCHE WARME CHOCOLADEMELK


1L volle melk

100 gr chocolade (Caraibe 66%, Guanaja 70%, Jivara 40%)

 

Dit recept is ontworpen door de chefs van de Valrhona School en aangepast voor thuisgebruik.

Het is het basisrecept voor warme chocolademelk voor puristen. Met slechts 2 ingrediënten voor een pure en zeer intense smaak.

Dompel jezelf onder in de chocolade-bedwelming van dit geruststellende recept!

Bereiding:

Gebruik voor dit recept een keuze uit 100 g Caribbean 66%, of 100 g Guanaja 70% of 100 g Jivara 40%.

Kook de melk en smelt de chocolade.

Giet 1/3 van de melk op de eerder gesmolten chocolade om een ​​gladde, elastische en glanzende textuur te krijgen. Giet hierna de rest erover en zorg ervoor dat deze textuur behouden blijft.

Opnieuw verwarmen, krachtig kloppen en in een kopje gieten.