Wie zijn wij?

Homechefs is een initiatief van Sweetcreations, de officiële importeur voor o.a. de merken Valrhona, Sosa en Norohy, en Valrhona. Wij hebben de handen ineen geslagen en een assortiment aan top chocolade’s van Valrhona samengesteld voor de thuisbakkers en fijnproevers. Valrhona maakt al sinds 1922 chocolade voor de betere banketbakkers en chefs. Met de introductie van de merken Norohy & Sosa ingredients voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan Homechefs. Namelijk een uitgebreid aanbod aan onmisbare en leuke producten in praktische hoeveelheden. Op de website van Homechefs vindt u het hele jaar door nieuwe recepten die zijn ontwikkeld door de chef-patissiers van de École Valrhona of door een van onze klanten die als inspiratiebron kan dienen voor uw eigen creaties.

Al bijna een eeuw maakt Valrhona samen met cacaoproducenten de allerbeste chocolade voor vakmensen en chocoladeliefhebbers en zetten we stappen richting een eerlijke, duurzame cacaobranche en een creatieve en verantwoordelijke gastronomie. Voor ons staat de rechtstreekse samenwerkingen met cacaoproducenten voor de lange termijn, het doen van onderzoek naar innovatie op het vlak van chocolade en het delen van kennis centraal. Wij zetten ons hier dan ook dag in dag uit voor in. Valrhona staat chef-patissiers bij en ondersteunt vakmanschap. Door de grenzen van creativiteit te blijven verleggen kunnen wij deze chefs begeleiden bij hun zoektocht naar authenticiteit.

Dankzij onze inspanningen hebben wij in januari 2020 het prestigieuze B Corporation®-certificaat gekregen en daar zijn we trots op. Dit certificaat beloont de meest verantwoorde bedrijven ter wereld. Dit zijn bedrijven die evenveel waarde hechten aan hun economische, maatschappelijke én milieuprestaties. Als u kiest voor Valrhona kiest u voor eerlijke chocolade, gemaakt van cacao die volledig traceerbaar is tot de producent. Als u kiest voor Valrhona, kiest u voor chocolade die goed is voor de mens en de planeet. Samen werken we aan een (h)eerlijke wereld.

Ontdek de drie assortimenten van het Valrhona

Ons assortiment chocolade om cadeau te doen
Met onze Grands Crus-chocoladegeschenksets willen we liefhebbers van uitzonderlijke chocolade kennis laten maken met onze selectie heerlijke chocolade met intense en gevarieerde smaken.
Puur, blond, melk of wit, er is voor ieder wat wils.

Ontdek

Ons assortiment chocolade voor patisserie

Een exclusief aanbod van producten voor de patisserie, voor bereidingen op het niveau van de grootste chefs - De uitzonderlijke smaak van de chocolade van Valrhona in uw eigen patisserie-creaties - De feves van Valrhona zijn gemakkelijk te doseren en te smelten, dankzij hun unieke vorm die speciaal is ontworpen voor de patisserie, ideaal voor al uw creaties.  

Ontdek

Ons assortiment chocolade om van te genieten
Eersteklas creaties, met onze heerlijke chocoladerepen met verschillende cacaogehaltes. Onze verschillende cacaosoorten, afkomstig van bijna alle verschillende continenten, worden net als sommige wijnen en gedistilleerde dranken door onze teams geproefd, getest en gecombineerd om zo de beste chocoladesoorten met unieke smaken te creëren. 

Ontdek

Het vanillemerk dat we willen introduceren heet Norohy. Zij werken samen met een Malagassische vereniging van planters die groene vanillestokken telen op beschermde en moeilijk bereikbare plantages. De naam is een samenvoeging van de Malagassische woorden 'Noro' en 'Rohy' die respectievelijk ‘licht’ en ‘band’ betekenen. Norohy is ontstaan uit de wens om een band te creëren tussen de producenten, de chefs en de patissiers en heeft als doel om de wereld van vanille eerlijker te maken. Doordat Norohy de groene vanille direct bij deze planters koopt kunnen wij de traceerbaarheid van al onze vanille garanderen en op deze manier bieden we professionals en liefhebbers van gastronomie eerlijke en eersteklas vanille.

Na de oogst en de selectie worden de vanillestokjes volgens de traditie verwerkt en gerijpt. Het duurt meer dan negen maanden om deze eersteklas zwarte vanille met krachtige bloemige en kruidige aroma's te laten rijpen. Het merk is twee jaar geleden opgericht door deze vanilleliefhebbers en is in rap tempo uitgegroeid tot één van de favoriete merken van Franse patissiers.

Norohy biologische vanillestokjes uit Madagaskar
Wij verkopen op dit moment alleen de biologische vanillestokjes uit Madagaskar. Deze biologische vanillestokjes zijn afkomstig uit de regio’s Maroantsetra en Mananara in het oosten van Madagaskar.

Sosa Ingredients helpt chef-patissiers en vakmensen om hun creatieve dromen waar te maken door ingrediënten ter leveren die de vier pijlers van de moderne gastronomie ondersteunen: meer smaak, meer textuur, minder vet en minder suiker.

Het aanbod van het bedrijf is ongeëvenaard en stelt vakmensen in staat alles te maken wat ze maar kunnen bedenken. Zo bieden ze fruit in alle denkbare vormen (gedroogd, gevriesdroogd, gekonfijt, zacht gedroogd of als pasta), Gekarameliseerde noten, ingrediënten die consistentie geven (bindmiddelen en texturizers), verschillende soorten suikers voor uiteenlopende bereidingen, enz.

Via homechefs.nl is Sosa Ingredients vanaf nu ook beschikbaar voor thuisbakkers, waardoor beginnende en gevorderde thuisbakkers beschikken over een interessant aanbod van eersteklas ingrediënten waarmee ze hun creaties textuur, smaak en kleur kunnen geven. 

We hebben een eerste selectie gemaakt op basis van de beste ingrediënten om aan de verwachtingen van fijnproevers te kunnen voldoen en ze de mogelijkheid te bieden mooie, smaakvolle en originele creaties te maken!

Alle ingrediënten uit het assortiment zijn van natuurlijke oorsprong zoals bijvoorbeeld de verschillende kleurstoffen die bovendien CLEANLABEL zijn. Ook kunnen ze vaak worden toegepast in vegan recepten. 

De verzameling ingrediënten Sosa Ingredients

De onmisbare ingrediënten van de meest veeleisende chef-patissiers ter wereld zijn nu ook beschikbaar voor thuisbakkers.
Alles wat u nodig hebt om thuis uw creativiteit tot uiting te laten komen.

Ontdek

Eersteklas ingrediënten om thuis mee te bakken.
Het ultieme, geheime ingrediënt van uw favoriete chef-patissier.

Ontdek

Een uitgebreid aanbod eersteklas ingrediënten waarmee thuisbakkers hun creatieve bereidingen textuur kunnen geven, van een intense smaak kunnen voorzien of met een natuurlijke kleurstof kunnen verfraaien.

Ontdek

Testimonials

Tom Vinke,
2 Michelin star restaurant De Kromme
Watergang in Hoofdplaat

“ In De Kromme Watergang focussen wij ons voornamelijk schaal -en schelpdieren, maar dat wil zeker niet zeggen dat de patisserie op de achtergrond blijft. Wij willen altijd met de beste producten werken en daarom kiezen wij voor Valrhona. Deze kwaliteit chocolade past het beste bij onze keuken. ”

Peter van Driel,
chocolade maker in Gouda

“ Vanaf de eerste dag werkt Peter enkel met Valrhona. De eerste keer dat hij onze couvertures proefde was hij meteen verkocht. Het paste bij zijn streven om enkel met kwaliteitsproducten te werken. Zijn passie om onze mooie chocolades en praliné te combineren met de meest verfijnde ingrediënten gaat ver. ”

Marco Nijtmans,
Patisserie Nijtmans in Amersfoort

“ Marco is meteen bij de start begonnen met het werken met Valrhona. Hij wilde zichzelf onderscheiden van de andere collega patissiers door te kiezen voor de kwaliteit en ondersteuning van Valrhona. Marco vind het ook belangrijk dat iedereen die meewerkt aan het maken van onze mooie chocolade’s op de juiste manier beloont wordt ”