Maatschappelijk verantwoord ondernemen met Live Long Cacao


DE ETHISCHE VERPLICHTINGEN VAN VALRHONA 

Laten we samen onze toekomst opnieuw uitvinden.  Ontdek ons nieuwe MVO-plan Live Long, dat bestaat uit vier verbintenissen: Live Long Cocoa, Live Long Environment, Live Long Gastronomy en Live Long Together. 

"Alleen kunnen we  kleinschalige veranderingen doorvoeren, maar als we samenwerken met onze medewerkers, klanten, leveranciers en al onze partners, kunnen we een project met enthousiasme en de wens om samen te handelen in het hart definiëren. LIVE LONG is onze toewijding aan het opnieuw uitvinden van de chocolade wereld." 

– Jean-Luc Grisot, CEO 

LEEF LONG CACAO 

Valrhona zet niet alleen veel energie in om de cacao met een groot aromatisch potentieel te behouden, maar werkt ook heel hard om een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waarin de cacao wordt geproduceerd. Om deze doelen te bereiken, is onze cacaostrategie gebaseerd op 4 pijlers: Kwaliteit, Innovatie, Duurzaamheid, Ethiek en Respect van het milieu. Deze verschillende niveaus van betrokkenheid worden tot leven gebracht door producenten te helpen, samen te werken, om te innoveren met plantenbakken partners, meerjarige partnerschappen met boeren, ondersteuning van de cacao-industrie in kleine landen, verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking, en dat met inachtneming van de wetten voor plantages, milieu en werkgelegenheid.  Hier zijn enkele voorbeelden van wat we doen: 

  • We hebben langdurige partnerschappen in 11 landen, die gemiddeld 6 jaar duren. 
  • Sinds 2012 hebben we 17 projecten geleid om plantengemeenschappen te ondersteunen, van Madagaskar en Belize tot Ghana en Ivoorkust. 
  • Sinds 2012 heeft 100% van onze cacaoleveranciers ons Responsible Purchasing Charter ondertekend. 
  • In 2015 hebben we het Valrhona Clean Water Project opgericht dat helpt de levensomstandigheden en de volksgezondheid in de cacaoproducerende gemeenschap van Los Ranchos, Peru te verbeteren. 

 
 
LIVE LONG ENVIRONMENT Sterk en vastbesloten om de milieu-impact in 2025 te halveren, heeft Valrhona zijn gasemissies, afvalproductie en energie- en waterverbruik op industrieterreinen al aanzienlijk verminderd. 

 
Daarnaast is er een nieuw partnerschap ontwikkeld tussen chocolatiers, onderzoekscentra en universiteiten om biodiversiteit te bevorderen. Het project heeft als doel het model van de cacaoteelt opnieuw uit te vinden met de principes van agrobosbouw. 

Kerncijfers 

  • Al onze producten zullen in 2020 eco-ontworpen zijn 
  • 20% minder watergebruik tussen 2013 en 2015 
  • 7% minder energieverbruik sinds 2014 
  • We werken samen met de Stichting Terra Isara en wetenschappers van CIRAD aan "Cacao Forest", een agrobosbouwproject dat de komende 5-6 jaar plaatsvindt 

 

LIVE LANGE GASTRONOMIE 

Valrhona zet zich in voor het promoten van gastronomie-gebaseerde beroepen en het inspireren van nieuwe generaties. La Cite du Chocolat in Tain l'Hermitage draagt al enkele jaren de expertise van Valrhona op het gebied van gastronomie over van cacaoteler en chocoladeproducent aan chocolatiers en banketbakkers. Gewijd aan het opleiden van jonge mensen over smaak en het delen van een diepe passie en culinair erfgoed. De Stichting Valrhona is een trotse partner van La Fondation Robert Ardouvin, La Fondation Paul Bocuse en La Protection Judiciaire de la Jeunesse. Al meer dan 25 jaar trainen de vier L'École Valrhona in Tain l'Hermitage, Parijs, Tokio en New York professionals en fijnproevers in patisserievaardigheden. 
 

LEEF LANG SAMEN 

Valrhona wil een duurzaam model bouwen voor, met en dankzij al haar stakeholders. Wetende dat Valrhona alleen de business van de toekomst kan uitvinden als iedereen samenwerkt, is er een regelmatige dialoog geïmplementeerd om de verwachtingen van elke partner beter te begrijpen. Zo worden elk jaar 20 klanten en 20 medewerkers uitgenodigd om een plantage te bezoeken om ideeen uit te wisselen met lokale gemeenschappen. In de afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met klanten en lokale organisaties aan tal van projecten, van het Hot Chocolate Festival (Canada en de VS) tot Chocs for Chance (UK) en ons werk met La Fondation Ardouvin (Frankrijk). 
 

Elk jaar bevestigt Valrhona haar toezeggingen aan de aarde en de gemeenschap om ons heen via ons Corporate Social Responsibility Report. KLIK HIER  om ons laatste rapport te bekijken.