Pancakes met chocoladestukjes en karamelsaus

PANCAKEBESLAG

40 g eierdooiers
60 g eiwit
150 g volle melk
125 g bloem T55 of T80
6 g bakpoeder
25 g rietsuiker
3 g zout
½ vanillestokje
80 g CHOCOLADESTUKJES

KARAMEL MET AHORNSIROOP EN MELKCHOCOLADE

135 g ahornsiroop
135 g vloeibare volle room
¼ vanillestokje
85 g JIVARA 40%-chocolade

Madagaskar vanille biologisch - Norohy
Madagaskar vanille biologisch - Norohy
Madagaskar vanille biologisch - Norohy

Madagaskar vanille biologisch - Norohy

€17,99
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

€31,47
Dark Chocolate Chips puur 52% - Valrhona
Dark Chocolate Chips puur 52% - Valrhona
Dark Chocolate Chips puur 52% - Valrhona

Dark Chocolate Chips puur 52% - Valrhona

€10,57

1

PANCAKEBESLAG

Meng het zout, de rietsuiker en de vanillezaadjes en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.Voeg de eierdooiers en de melk toe. Meng alles door elkaar. Voeg de CHOCOLADESTUKJES toe. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig door het vorige mengsel.

2

KARAMEL MET AHORNSIROOP EN MELKCHOCOLADE

Verwarm de vloeibare room met de vanillezaadjes. Kook de ahornsiroop op 115 à 120 °C. Blus de karamel af door er beetje bij beetje de 135 g warme vanilleroom bij te schenken. Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 80 °C en giet het dan in drie keer over de gesmolten JIVARA 40%-chocolade.
Mix met een staafmixer.

3

OPMAAK

Maak de karamel met ahornsiroop en JIVARA 40%-chocolade en zet weg.Bak het pancakebeslag zodra het klaar is in een kleine warme, ingevette koekenpan.Serveer de pancakes met de karamel met ahornsiroop en JIVARA 40%-chocolade, en met stukjes fijngehakte noten en/of vers seizoensfruit.

Tips van de chef :

U kunt de pancakes vooraf maken en invriezen. Verwarm ze 5 minuten alvorens te serveren.U kunt de karamel met ahornsiroop vooraf maken en in de koelkast bewaren. U hoeft deze dan alleen nog even op te warmen.