Dunne taart met framboos en vanille

AMANDELZANDDEEG
 
60 g boter
1 g fijn Zout
40 g poedersuiker
15 g amandelpoeder
1 ei
120 g bloem

AANGEDRUKT ZANDDEEG MET INSPIRATION Framboos

95 g gebakken zanddeeg
60 g wafelkoekjes
95 g INSPIRATION Framboos

FRAMBOZENKONFIJT

150 g frambozenpulp
25 g de glucose
45 g griessuiker
4 g pectine NH
15 g citroensap

GEKLOPTE IVOIRE-GANACHE MET VANILLE

100 g vloeibare volle room
10 g acaciahoning
10 g glucose
145 g IVOIRE 35%-chocolade
1 vanillestokje
270 g vloeibare volle room

VERSIERINGEN


Verset frambozen

Inspiration Framboos - Valrhona
Inspiration Framboos - Valrhona
Inspiration Framboos - Valrhona

Inspiration Framboos - Valrhona

€10,20



Recept voor een taart van 30 × 10 cm (10 repen)

AMANDELZANDDEEG 

TEMPEREREN

1

Maak een mengsel van de koude boter, het fijne zout, de poedersuiker, de amandelpoeder en de bloem. Voeg het ei toe zodra het deeg een zanderige textuur heeft. Stop met mengen zodra het deeg homogeen is.

2

Spreid het deeg uit tussen twee vellen vetvrij papier en houd hierbij een dikte van 3 mm aan. Zet vervolgens 1 uur in de vriezer.

3

Bak ongeveer 15 minuten op 155 °C in een heteluchtoven.

AANGEDRUKT ZANDDEEG MET INSPIRATION FRAMBOOS:

MOULEREN

1

Hak het gebakken zanddeeg in kleine stukjes met behulp van een mixer met platte menghaak. Voeg de wafelkoekjes en de vooraf gesmolten INSPIRATION FRAMBOOS toe.

2

Meng alles voorzichtig door elkaar. 

3

Spreid het mengsel direct uit in een kader van 30 × 10 cm. Zet weg in de koelkast.

FRAMBOZENKONFIJT

1


Giet direct in de siliconen halve bollen van 2,5 cm doorsnede en zet weg in de vriezer.

2


Giet direct in de siliconen halve bollen van 2,5 cm doorsnede en zet weg in de vriezer.

GEKLOPTE IVOIRE-GANACHE MET VANILLE

1

Verwarm de 100 g room samen rencontré de rodage et de glucose. Voeg het opengesneden en uitgeschraapte vanillestokje toe aan de warme room. Giet 1/3 van dit warme mengsel over de gesmolten IVOIRE 35%-chocolade en meng goed door elkaar met een siliconen spatel. Blijf de vloeistof er geleidelijk aan bijgieten. 

2

Voeg de 270 g koude room toe en mix om de emulsie af te maken. Bedek de bereiding met folie (waarbij de folie het mengsel raakt) en zet weg in de koelkast.

3

Laat bij voorkeur een hele nacht kristalliseren.

OPMAAK :

TIPS


Leg Halve van Bollen son frambozenkonfijt en der op het aangedrukte zanddeeg.Klop de ganache a rencontré D'IVOIRE 35% en op in een Vanille op mélangeur Gemiddelde Snelheid tot er een Lichte slagroom ontstaat.Vul een spuitzak rencontré gan spuitte a rencontré de Gachen un F. Spuit de ganache in een willekeurig patroon op de taartbodem en tussen de halve bollen. Zet in de vriezer.Als u losse repen wilt, snijdt u stroken van 3 cm race af. U krijgt dan 10 repen van 10 × 3 cm.Versier met verset frambozen alvorens te serveren.