Glutenvrije chocoladecak

GLUTENVRIJE CHOCOLADECAKE
 
185 g eieren
60 g acaciahoning
85 g griessuiker
70 g amandelpoeder
95 g vloeibare volle room
60 g volkoren rijstmeel
45 g aardappelzetmee
l6 g bakpoeder
20 g CACAOPOEDER
80 g gesmolten boter
45 g Caraïbe 66%

Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona
Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona
Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona

Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona

€28,54
Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona
Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona

Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona

€9,60



Recept voor een cakevorm van 8 × 20 × 8 cm.

GLUTENVRIJE CHOCOLADECAKE

GLUTENVRIJE CHOCOLADECAKE 

1

Meng de eieren, honing en griessuiker goed door elkaar, maar klop het mengsel niet schuimig. 

2

Voeg de amandelpoeder, het met het zetmeel gezeefde rijstmeel, de CACAOPOEDER en de bakpoeder toe.

3

Voeg vervolgens de room toe.

4

Voeg ten slotte de chocolade en de gesmolten boter toe.

5

Giet dit beslag in een vooraf met bakpapier beklede bakvorm en maak met behulp van een mes, dat in een beetje gesmolten boter is gedoopt, een insnijding in de lengte van de cake zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen in de oven.

6

Bak ongeveer 1 uur op 160 °C en controleer het bakproces door een mes in de cake te prikken.

TIPS :

TIPS

1

Serveer met crème anglaise of een bolletje ijs voor een aangename textuur in de mond.