Madeleines



VOOR CA. 15 MADELEINES

Rasp van een halve citroen
75 g griessuiker
45 g bloemenhoning
75 g hele eieren
50 g vloeibare volle room
125 g bloem
4 g bakpoeder
90 g boter
Getempereerde chocolade naar keuze


Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona
Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona
Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona

Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona

€24,50

 

CITROEN-CHOCOLADEMADELEINES

1

CITROEN-CHOCOLADEMADELEINES

Rasp de citroen boven de griessuiker.

2

Verdun de honing met de hele eieren en de room, en voeg hier het suiker-citroenraspmengsel aan toe.

3

Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit aan de vorige massa toe. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe.

4

Laat het deeg één nacht rusten in de koelkast. Giet het deeg in de madeleinevormpjes.

5

Zet 5 tot 6 minuten in de oven bij 210 °C.

Voor een heerlijke extra touch: tempereer de chocolade aan de hand van de tempereerfasen op de verpakking en dompel de madeleines hier eventjes in.