Marmercake

VANILLEBEREIDING

6 eierdooiers
200 g griessuiker
100 g vloeibare volle room
1 vanillestokje
160 g bloem
4 g bakpoeder
60 g boter


CACAOBEREIDING

4 eierdooiers
120 g griessuiker
70 g vloeibare volle room
80 g bloem
20 g CACAOPOEDER
2 g bakpoeder
30 g boter

Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona
Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona

Cacaopoeder 250 Gr - Valrhona

€6,80
Madagaskar vanille biologisch - Norohy
Madagaskar vanille biologisch - Norohy
Madagaskar vanille biologisch - Norohy

Madagaskar vanille biologisch - Norohy

€17,99

1

VANILLEBEREIDING

Meng de eierdooiers met de suiker en voeg de room en de vanille toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit toe aan het eerste mengsel. Voeg daarna de gesmolten boter toe. Meng alles door elkaar. Bewaar bij kamertemperatuur.

2

CACAOBEREIDING

Meng de eierdooiers en de suiker en voeg de room toe. Zeef de bloem, de CACAOPOEDER en de bakpoeder samen en voeg dit toe aan het eerste mengsel. Voeg daarna de gesmolten boter toe. Meng alles door elkaar.

3

OPMAKEN

Beboter de cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Vul een spuitzak met de vanillebereiding en een tweede met de cacaobereiding. Vul de vorm met een derde van de vanillebereiding. Voeg daarna in het midden van deze vanillebereiding, in de lengte, de helft van het cacaomengsel toe.

Spuit nogmaals een derde van de vanillebereiding erop. Vul het midden met het resterende cacaomengsel. Spuit tot slot nog een derde van de vanillebereiding over de volledige oppervlakte.

Dompel een mes in de gesmolten boter en snijd hiermee de bovenkant van de cake iets open om het bakproces te bevorderen.Bak ongeveer 60 min. in een oven op 150 °C. Controleer het deeg door met het lemmet van een mes in de cake te prikken.

Als het lemmet er schoon uitkomt, is het gebak klaar. Haal de cake boven een rooster uit de vorm. Laat hem 10 minuten op de zijkant liggen, zodat hij zijn vorm behoudt.