Viennois
![]() |
CHOCOLADECREME 100 g suiker 20 g maizena 20 g cacaopoeder 60 cl volle melk 15 cl vloeibare room 35% vet 100 g Guanaja 70% CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM 25 cl vloeibare room 35% vet. 25 g poedersuiker. 20 g oranjebloesem. |
Recept voor 10 kleine potjes. Eenvoudig niveau CHOCOLADECREME
Meng de suiker, maïzena en cacaopoeder. Kook de melk met de room, giet een klein deel ervan over de suiker/maïzena/cacaopoeder mengsel en meng goed door met een garde. Kook alles aan de kook gedurende 1 minuut. Giet 1/3 van de bereiding over de chocolade, meng goed door. Meng vervolgens de rest van de gekookte massa door de chocolade. Laat afkoelen en giet in de potjes. Ongeveer 25 gr per pot en plaats in de koelkast. CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM Meng alle ingrediënten. Klop het op met behulp van een mixer todat je een mooie stand hebt. Spuit met behulp van een spuitzak een gelijke hoeveelheid in elk potje.
TIP Je de oranjebloesem ook vervangen door vanillestokje of citroenschil. |