HAZELNOOT ZANDKOEKJES
80g boter
110g Suiker
110g Bruine suiker
3g Zout
100g Eieren
30g Hazelnootpasta
330g Bloem
9g Bakpoeder
CHOCOLADE GANACHE
280g Caramelia 36% of 130g Caraibe 66%
150g Vloeibare room
35g Acacia honing (20 g als je Caraibe gebruikt)
|
HAZELNOOT ZANDKOEKJES
- Meng de boter met de suiker, bruine suiker, zout, eieren en hazelnoot pasta tot een gladde massa.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg het vervolgens toe aan de rest van de ingrediënten.
- Meng het deeg. Verdeel het deeg over twee vellen bakpapier. Snijd vormen met cookie cutters.
Kook de zandkoekjes op 160 graden gedurende 20 minuten.
CHOCOLADE GANACHE
- Smelt de Caramélia of Caraibe chocolade.
- Verwarm de room met de honing.
- Voeg de room in 3 keer toe aan de chocolade om een emulsie te maken.
- Meng hierna met een mixer om de emulsie te voltooien.
- Laat minstens 3 uur kristalliseren in de koelkast.
|