Hartstochtelijk meringuetaart

AMANDEL ZANDDEEG 270 g boter 270 g poedersuiker 135 g amandelpoeder 5 g zout 110 g hele eieren 135 g bloem 405 g bloem CREME VAN INSPIRATION PASSION 135 g Passiepuree 7 g glucose stroop 245 g Inspiration Passion (smelten) 265 g vloeibare room 35% vet. 4 g gelatinepoeder JIVARA LIGHT MOUSSE 40% 100 g volle melk 135 g Jivara 40% (smelten) 2 g gelatinepoeder 10 g water voor de gelatine (Voeg het water to aan de gelatine poeder en laat het weken) 200 g vloeibare room 35% vet. ITALIANNSE MERINGUE 50 g eiwit 150 g suiker 50 g water |
AMANDEL ZANDDEEG Meng de zachte boter, poedersuiker, eieren, 135 g bloem, amandelpoeder en het zout. Meng niet teveel. Zodra het mengsel homogeen is, voeg je de grote hoeveelheid bloem. Kneed het deeg niet teveel. Je wil zo weinig mogelijk gluten vormen. Rol uit tussen 2 bakvellen en laat tenminste 2 uur rusten in de koeling. CREME VAN INSPIRATION PASSION Verwarm de puree met de glucose tot ongeveer 80 ° C, voeg de eerder geweekte gelatine toe. Giet geleidelijk over de gesmolten chocolade en meng door. Meng zo snel mogelijk met een staafmixer om de emulsie te perfectioneren. Voeg de koude room toe. Meng opnieuw. JIVARA LIGHT MOUSSE 40% Verwarm de volle melk tot 80 ° C en voeg de eerder geweekte gelatine toe. Giet geleidelijk over de gesmolten chocolade, om een elastische en glanzende textuur te verkrijgen, een teken van een goed begonnen emulsie. Meng zo snel mogelijk om de emulsie te perfectioneren. ITALIANNSE MERINGUE Klopt het eiwit op met 20 gram suiker. Zorg ervoor dat het schuim niet vlokkerig word. Je kunt het rustig in stand 1 of 2 laten draaien tot dat de suiker gekookt is. Kook de 130 g suiker en water op 117/118 ° C en giet over de opgeklopte eiwitten. Klop tot het mengsel lauw is, en je hebt een mooie vogelsnavel aan het einde van de garde en een pluizige textuur. MONTAGE EN AFWERKING Haal de taartbodems uit de vormen. Ontvorm de JIVARA 40% light mousse en leg ze op de Inspiration Passion crème en plaats terug in de vriezer. TIP: voor een optimale afwerking, zodra de JIVARA 40% light mousse uit de mal is verwijderd, coat ze voor een glans met een neutrale gelei en plaats ze daarna op de Inspiration Passion crème. |