Madeleines


Madeleine

MADELEINES


 

Rasp van een halve citroen

75 g griessuiker

45 g bloemenhoning

75 g hele eieren

50 g vloeibare volle room

125 g bloem

4 g bakpoeder

90 g boter

Getempereerde chocolade naar keuze

 

CITROEN-CHOCOLADEMADELEINES

VOOR CA. 15 MADELEINES
Rasp de citroen boven de griessuiker. Verdun de honing met de hele eieren en de room, en voeg hier het suiker-citroenraspmengsel aan toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit aan de vorige massa toe. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Laat het deeg één nacht rusten in de koelkast. Giet het deeg in de madeleinevormpjes. Zet 5 tot 6 minuten in de oven bij 210 °C. Voor een heerlijke extra touch: tempereer de chocolade aan de hand van de tempereerfasen op de verpakking en dompel de madeleines hier eventjes in.