Amandelgebakjes met tonkaboon



1 tonkaboon
275 g vloeibare room
220 Caraibe 66%
205 g eiwitten
100 g poedersuiker
75 g bloem T45
75 g amandelpoeder
8 g bakpoeder
110 g boter


VOOR CA. 20 GEBAKJES

Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona
Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona
Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona

Caraibe 66% puur feves 1 kg - Valrhona

€22,00

AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON

1

AMANDELGEBAKJES MET TONKABOON

Rasp de tonkaboon in de room en verwarm het geheel. Laat 5 min. trekken en zeef.

2

Maak een ganache door de warme room in drie porties over de gesmolten CARAÏBE-chocolade te gieten.

3

Meng de eiwitten met de vooraf gezeefde poeders. Voeg de lauwwarme, gesmolten boter toe en vervolgens de ganache. Strijk het geheel glad.

4

Zet voor het bakken 1 tot 2 uur in de koelkast. Spuit het deeg met behulp van een spuitzak in de siliconen vormpjes.

5

Bak ongeveer 15 minuten in een heteluchtoven op 170 °C.