Chocolade Viennois



CHOCOLADECREME

100 g suiker
20 g maizena
20 g cacaopoeder
60 cl volle melk
15 cl vloeibare room 35% vet
100 g Guanaja 70%


CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM

25 cl vloeibare room 35% vet.
25 g poedersuiker.
20 g oranjebloesem.

Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona
Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona
Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona

Guanaja Chocolade 70% feves 1 kg - Valrhona

€22,00

 

CHOCOLADECREME

1

Recept voor 10 kleine potjes. Eenvoudig niveau

CHOCOLADECREME

Meng de suiker, maïzena en cacaopoeder.

2

Kook de melk met de room, giet een klein deel ervan over de suiker/maïzena/cacaopoeder mengsel en meng goed door met een garde.

3

Kook alles aan de kook gedurende 1 minuut. Giet 1/3 van de bereiding over de chocolade, meng goed door. Meng vervolgens de rest van de gekookte massa door de chocolade.

4

Laat afkoelen en giet in de potjes. Ongeveer 25 gr per pot en plaats in de koelkast.

 

CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM

1

CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM

Meng alle ingrediënten. Klop het op met behulp van een mixer todat je een mooie stand hebt.

2

Spuit met behulp van een spuitzak een gelijke hoeveelheid in elk potje.

Je de oranjebloesem ook vervangen door vanillestokje of citroenschil.