Crème brûlée met chocolade


150 g volle melk
300 g vloeibare volle room
160 g eierdooiers
40 g griessuiker
150 g JIVARA 40% of 140 g DULCEY 32%
Rietsuiker
Zeezout

Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

€24,50

 

CRÈME BRÛLÉE MET CHOCOLADE

1

CRÈME BRÛLÉE MET CHOCOLADE

Verwarm de melk samen met de room.

2

Schenk dit over de met suiker gemengde eierdooiers. Maak een ganache met chocolade door de warme room in drie porties over de gesmolten chocolade te gieten.

3

Mix het geheel om de emulsie af te maken. Schenk 100 g van de bereiding in de vormen.

4

Zet ongeveer 28 minuten in de oven op 120 °C en draai de plaat halverwege om.

5

Doe vlak voor het serveren de rietsuiker eroverheen en brand even met een brander. Voeg voor de DULCEY-crème brûlée naast de rietsuiker ook wat zeezout toe.