Hartstochtelijk
meringuetaart


AMANDEL ZANDDEEG

270 g boter
270 g poedersuiker
135 g amandelpoeder
5 g zout
110 g hele eieren
135 g bloem
405 g bloemPASSION

135 g Passiepuree
7 g glucose stroop
245 g Inspiration Passi (smelten)
265 g vloeibare room 35% vet.
4 g gelatinepoeder
20 g water voor de gelatine.
(Voeg het water to aan de gelatine poeder en laat het weken)JIVARA LIGHT MOUSSE

40% 100 g volle melk
135 g Jivara 40% (smelten)
2 g gelatinepoeder
10 g water voor de gelatine
(Voeg het water to aan de gelatine poeder en laat het weken)
200 g vloeibare room 35% vet.ITALIANNSE MERINGUE

50 g eiwit
150 g suiker
50 g water

Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)
Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

Jivara Lactee 40% melk feves (1 kg)

€24,50

1

AMANDEL ZANDDEEG 

Meng de zachte boter, poedersuiker, eieren, 135 g bloem, amandelpoeder en het zout. Meng niet teveel. Zodra het mengsel homogeen is, voeg je de grote hoeveelheid bloem. Kneed het deeg niet teveel. Je wil zo weinig mogelijk gluten vormen. Rol uit tussen 2 bakvellen en laat tenminste 2 uur rusten in de koeling. Fonceer de taartbodems en bak op 160 ° C voor ongeveer 15 minuten.

2

CREME VAN INSPIRATION PASSION 

Verwarm de puree met de glucose tot ongeveer 80 ° C, voeg de eerder geweekte gelatine toe. Giet geleidelijk over de gesmolten chocolade en meng door. Meng zo snel mogelijk met een staafmixer om de emulsie te perfectioneren. Voeg de koude room toe. Meng opnieuw.

3

JIVARA LIGHT MOUSSE

40% Verwarm de volle melk tot 80 ° C en voeg de eerder geweekte gelatine toe. Giet geleidelijk over de gesmolten chocolade, om een elastische en glanzende textuur te verkrijgen, een teken van een goed begonnen emulsie. Meng zo snel mogelijk om de emulsie te perfectioneren. Wanneer het mengsel op 35/40 ° C is, meng het dan met de slagroom. Giet onmiddellijk in de Oblong siliconen mallen uit de kit en plaats in de vriezer.

4

ITALIANNSE MERINGUE

Klopt het eiwit op met 20 gram suiker. Zorg ervoor dat het schuim niet vlokkerig word. Je kunt het rustig in stand 1 of 2 laten draaien tot dat de suiker gekookt is. Kook de 130 g suiker en water op 117/118 ° C en giet over de opgeklopte eiwitten. Klop tot het mengsel lauw is, en je hebt een mooie vogelsnavel aan het einde van de garde en een pluizige textuur. 

5

ITALIANNSE MERINGUE

Haal de taartbodems uit de vormen. Maak de Inspiration Passion crème en giet direct in de taartbodems. Vul ze tot aan de rand en plaats ze in de vriezer. Ontvorm de JIVARA 40% light mousse en leg ze op de Inspiration Passion crème en plaats terug in de vriezer. Maak de Italiaanse meringue en maak een zak, zonder spuitje, snijd het uiteinde ervan schuin af en spuit onregelmatig over de helft en lengte van de JIVARA 40% lichte mousse. Schroei de Italiaanse meringue met een kleine brander. Laat het 4 uur in de koelkast ontdooien voor het serveren. 

TIP: voor een optimale afwerking, zodra de JIVARA 40% light mousse uit de mal is verwijderd, coat ze voor een glans met een neutrale gelei en plaats ze daarna op de Inspiration Passion crème.