Viennois


Viennois

CHOCOLADECREME

100 g suiker

20 g maizena

20 g cacaopoeder

60 cl volle melk

15 cl vloeibare room 35% vet

100 g Guanaja 70%

 CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM

25 cl vloeibare room 35% vet.

25 g poedersuiker.

20 g oranjebloesem.

Recept voor 10 kleine potjes.

Eenvoudig niveau

CHOCOLADECREME

 

Meng de suiker, maïzena en cacaopoeder.

Kook de melk met de room, giet een klein deel ervan over de suiker/maïzena/cacaopoeder mengsel en meng goed door met een garde.

Kook alles aan de kook gedurende 1 minuut. Giet 1/3 van de bereiding over de chocolade, meng goed door. Meng vervolgens de rest van de gekookte massa door de chocolade.

Laat afkoelen en giet in de potjes. Ongeveer 25 gr per pot en plaats in de koelkast.

CHANTILLY (SLAGROOM) MET ORANJEBLOESEM

Meng alle ingrediënten. Klop het op met behulp van een mixer todat je een mooie stand hebt.

Spuit met behulp van een spuitzak een gelijke hoeveelheid in elk potje.

 

TIP Je de oranjebloesem ook vervangen door vanillestokje of citroenschil.